Logo_udenbg

BLOG INDLÆG:

Andre måder at bruge klikkertræning på

Skrevet af Lene Kristiansen

Du kan ”klikkertræne” uden at bruge metalboksen. Brug noget andet til at markere rigtig adfærd. Eksempelvis et ord eller en fløjte. Eksempler på ord kan være ”flot”, ”yes” eller andet.

Du kan sagtens både belønne med ”klik” + ”godbid”, ”flot” + ”godbid”, ros, kæl og klap, bare du ikke blander det sammen.

Har du fx besluttet dig for at øve gå plads øvelsen med klikker i 5 minutter, så brug klikkeren til markør/belønning i de 5 minutter.

Hvis du er ude på tur og har glemt klikkeren, så beløn med ”flot” (eller et andet roseord) + ”godbid”, hvis du skal træne på nogle bestemte øvelser.

Og går du ude i haven senere på dagen, og du kalder på din hund, hvorefter den prompte kommer hen til dig, så hold dig endelig ikke tilbage med at belønne dette med ”go hund”, kæl og klap.

Find flere artikler her:

Om Hund og Adfærd:

Min faglige baggrund er en uddannelse som hundetræner samt dyreadfærdsterapeut. Jeg har senere taget overbyggende uddannelser og kurser indenfor hundeadfærd, meditation, telepati, healing og træning.

Mit virke Hund og Adfærd ligger ved 8765 Klovborg i Midtjylland, hvilket er i kort afstand til byerne Silkeborg, Horsens, Vejle, Ikast, Brande, Herning og Skanderborg. Jeg beskæftiger mig med vidt forskellige adfærdsproblemer og mentale- samt følelsesmæssige ubalancer hos hunde. Herudover tilbyder jeg eneundervisning og ugentlige hundehold.