Logo_udenbg

Hundetræning på hold

Hundetræning hos Hund & Adfærd

Mine hold har fokus på familiehundens trivsel og samarbejdsevner.

En familiehund er i min verden et medlem af familien, uanset om husstanden består af én eller flere voksne og børn. Og vores 4-benede venner skal have et værdifuldt hundeliv med kærlighed, sjov og mentale udfordringer i hverdagen.

Jeg brænder for at få hunden til at fungere i den enkelte families liv på en respektfuld og ligeværdig måde. En måde hvor hunden får så meget frihed som muligt, og hvor rammerne sættes på en blid, venlig og tydelig måde.

Om hundetræningen

Under holdtræningen arbejder vi på at styrke samarbejdet og opbygge den gode relation mellem dig og din hund.

Du vil lære nogle forskellige almene træningsøvelser, som er en rigtig god inspiration til mental aktivering af enhver hund i dagligdagen. Samtidig kan øvelserne give din hund nogle gode basiskompetencer i dens hverdag som familiehund.

Positiv hundetræning kan langt hen ad vejen være med til at forebygge adfærdsproblemer, da du gennem træningen opfylder hundens basale behov for aktivering, samtidig med at du opbygger et godt samarbejde med den. Når du går på et hold, kan du også styrke din hunds socialisering ift. artsfæller, hvilket er vigtigt for enhver hund.

På vores hundehold er hovedformålet altså at styrke samarbejdet med din hund samt opfylde dens behov for aktivering mentalt og socialt.

Har hunden deciderede adfærdsproblemer, er der mulighed for at arbejde med disse ved hjemmebesøg eller enetimer. Alvorlige adfærdsproblemer kan normalt ikke løses ved holdtræningen, da det kræver en mere dybdegående tilgang til de pågældende problemer.

Aktuelle hold

Hold 2024

HVALPESOMMERSKOLE

Onsdag den 31/7 + 7/8 kl. 15.00-16.30 v. 8654 BRYRUP

Alder: 2-8 mdr.

Dette er hvad du får ud af det:

-Adfærdstips til hvalpeudfordringer.

-Introduktion til grundøvelser som kontakt/fokus, hjemkald samt gå i line.

-Socialisering med andre hvalpe. Jeg har små indhegninger til dem som kan og vil være med til dette.

-Tilbud om en gratis individuel online hvalpevejledning på 20 minutter.

Du bliver en del af et eksklusivt lille hold på max 4-6 hvalpe – mere tid til hver enkelt af jer!

Vi er på en dejlig naturplads med græs, træer og buske.

Jeg vil sammen med den mundtlige og praktiske vejledning også uddele et lille SKRIFTLIGT hæfte til jer, så I husker de vigtigste pointer

Det vil glæde mig meget at møde din hvalp samt dig. Du er velkommen til at medbringe flere medlemmer af familien, så længe det er fra hundens egen husstand

Program i meget grove træk:

1. Træning af praktiske øvelser.

2. Leg/socialisering og samvær/hygge.

3. Viden om hvordan hvalpen lærer, små oplæg om typiske hvalpemæssige udfordringer samt spørgsmål og svar.

Kontakt mig og forhør dig nærmere!

PRIS for 2 dage: 2 x 1,5 t. + skriftlig materiale + individuel vejledning = 480 kr.

 

FORMIDDAGSHOLD:

Holdstart onsdag 21/8 kl. 10.00 i august 2024 ved 8654 Bryrup

LEDIGE PLADSER!

SOCIALISERING, NÆRVÆR/HYGGE OG TRÆNING

5 onsdage af 90 minutter! 

Du er velkommen uanset din hunds alder. Niveauet er begynder til let øvet, men jeg møder jer, der hvor I er.
Vi er på en dejlig naturplads med græs, træer og buske.

🐶 SOCIALISERING: Holdet er et fællesskab med socialisering, hygge og sparring
mellem familiehundeentusiaster.

🐶 NÆRVÆR: Vi starter med hver gang at styrke din indre ro gennem en fællesmeditation og nogle få åndedrætsøvelser. Jo mere ro hos dig – jo mere ro hos din hund.

🐶 TRÆNING: Vi arbejder på din hunds grundfærdigheder og bygger videre herpå. Øvelser er basisøvelser (se nedenfor) samt kan andre typer af øvelser som tricks, balanceøvelser mv. også indgå.

NIVEAU: Træning af basisøvelser på begynder til øvet niveau. Eksempler på basisøvelser: Kontakt, modstå fristelser, gå i line, sidde, lægge, stå, vente, hjemkald, passere en anden hund mv.

 

Holdet har en holistisk tilgang, da vi ikke kun har fokus på træningsdelen men bla. også runder betydningen af ejerens nærvær, hundens følelsesmæssige tilstand samt andre betydningsfulde vinkler i hundens liv.


INDHOLD
:

1. OPLÆG OG RO: Jeg starter hver session med en briefing af dagens program. Herefter laver jeg en kort guidet fællesmeditation: Dette kan hjælpe dig med at komme mere tilstede i nuet og være endnu mere nærværende sammen med din hund. Jeg supplerer evt. ind imellem med et par simple Qi gong øvelser, som understøtter din indre ro. Dette tager 10-15 minutter, og hunden venter i bilen hvis muligt.

 

2.PRAKTISK TRÆNING af hundetræningsøvelser.
SOCIALISERING: Socialisering omhandler både fysiske møder med andre hunde samt socialisering i line på afstand.

 

3.DEBREEFING OG TEMA: Vi afslutter sessionen med at bruge 10-15 minutter på en kort debreefing samt taler jeg ofte om et hund-ejer relevant TEMA. Det kan være indlæring, socialisering, signaler, intuitiv kontakt, aktivering, hunden som familiemedlem og lignende.

 

Vi mødes 5 onsdage i træk. Skulle jeg mod forventning blive nødt til at flytte en af gangene midt i forløbet, vil det blive til en onsdag i enden af forløbet. Start kan blive udsat 1-3 uger, hvis ikke vi er oppe på minimum 4 deltagere. Tilmeldingen, som er endelig ved indbetaling, er bindende.

PRIS: 975 kr. for 5 x 90 minutter.

"Vi har gået til træning ved Lene nu siden i sommers med vores labrador på nu 1 1/2 år. Der er meget fokus på træning som styrker kontakt mellem hund og ejer, samt generelt ro.

Vi kan mærke tydelig forskel, han er blevet meget bedre til at vælge noget fra, og komme til os - i rigtig mange situationer.

Vi har trænet nogle steder før, hvor der ofte skete det, at der ikke var styr på hunden, så de ofte stak af hen til de andre hunde, så der var knurren og gøen ofte. Dette sker ikke her, og det er så fedt. Der er virkelig styr på tingene. Vi har en hund som kan lidt af hvert, men bliver stadig udfordret til træningerne, men også i træningen af at man ikke behøver hilse på andre hunde, og stadig skal have fokus. Super fedt"!
Melanie Madsen
"Vi kan give de varmeste anbefalinger for træning hos Hund og Adfærd ved Lene. Vi har fulgt 2 kurser med vores nu 1 1/2 årige Cocker spaniel, og vi har en fantastisk kontakt til og glæde af vores hund, som helt klart skyldes, at vi har været på hundeholdet med ham.

Hos Lene er det altid små hold (vi har været Max 6 hunde på holdet) så der er altid god tid til at træne og spørge i undervisningen. Lene er nærværende, hun observerer mange ting i samspillet mellem hund og ejer og kommer med gode råd og vejledning, som vi har haft rigtig meget glæde af.

Vores hund, Ludvig, er altid glad for at komme til træning. Han får hilst på andre hunde under kontrollerede forhold, hvor Lene bruger sin viden og unikke evner som “hundemenneske” til at sætte hundene sammen, så det bliver en god oplevelse for hundene og os. Vi skal til træning hos Lene igen, da det giver os så meget glæde i vores liv med Ludvig. De bedste anbefalinger herfra."
Mette Tonnisen
”Jeg har flere gange deltaget i hundetræning hos Lene med mine to tæver, som ikke bryder sig om andre hunde. Lenes tilgang til at takle mit problem, har været super god, og begge hunde voksede med opgaven.

Jeg har nu meget lettere ved at have dem med i byen, og jeg har fået nogle gode og alsidige redskaber til at aktivere mine hunde i dagligdagen på. Jeg vil til en hver tid anbefale andre at deltage i holdtræning hos Lene samt rådføre sig med hende, når adfærden driller”.
Karina Hartmann – Aut. Veterinærsygeplejerske
"Lene er utrolig velforberedt og grundig, når hun underviser. Hendes hold er små og hun evner at se- og give kyndig sparring til alle. Jeg kan kun give hende mine varmeste anbefalinger".
Ditte Maria Nors Jensen

For alle hold gælder :

  • Små hold på max 6-8 kursister på holdet.
    Mere tid til individuel træning og vejleding!

  • Jeg har ind imellem et hunde relevant tema midt i undervisningen. Eksempler kan være relationen mellem hund og ejer, aktivering, socialisering, hvalperelaterede temaer mv.

Vigtig info:

NÆRMERE INFO SAMT TILMELDING:
Hundetræner og hundeadfærdsterapeut: Lene Borggaard Kristiansen

Mail: lene@hundogadfaerd.dk

Sms/tlf: 51 94 01 99.BETALING:

Bank: Nordea – Reg.: 2380 – Konto: 8975 969 488
Du betaler med det samme, når du bliver anmodet herom i en mail.
Noter tilmeldtes navn ved indbetalingen. Indbetalte beløb refunderes ikke med mindre jeg mod forventning aflyser et kursusforløb helt.


 

UDENDØRS HUNDEHOLD PÅ VINDINGVEJ:

Vindingvej 17, 8654 Bryrup.

 

Holdene ved Bryrup ligger cirka:
10 km. NV for Brædstrup, 20 km. syd for Silkeborg, 20 km. vest for Ry, 30 km. NV for Horsens, 8 km. syd for Them, 25 km. vest for Skanderborg.


 

FORSIKRINGER:

Udvidet ansvarsforsikring
: hunden skal have en udvidet ansvarsforsikring inden træningsstart. Denne forsikring dækker skader påført af hunden overfor en ikkesagesløs person som en træner ifm. træningen. Dette dækker den almindelige ansvarsforsikring normaltvis ikke. Jeg informerer dig via mail om denne forsikring. Hører jeg ikke andet fra dig om det, noterer jeg, at du er dækket ind.

Fritids/ulykkesforsikring: Da jeg ikke hæfter for utilsigtede skader på deltagere og tilhørere på holdet, skal du selv være dækket af en fritids/ulykkesforsikring, når du kommer til et hundehold.


 

VACCINATION:

Hunden skal have en basis vaccination for at gå til hundetræning.


 

HUNDERACER: 

Alle lovlige racer er velkomne til at deltage i holdtræningen.

Om Hund og Adfærd:

Min faglige baggrund er en uddannelse som hundetræner samt dyreadfærdsterapeut. Jeg har senere taget overbyggende uddannelser og kurser indenfor hundeadfærd, meditation, telepati, healing og træning.

Mit virke Hund og Adfærd ligger ved 7361 Ejstrupholm i Midtjylland, hvilket er i kort afstand til byerne Silkeborg, Horsens, Vejle, Ikast, Brande, Herning og Skanderborg. Jeg beskæftiger mig med vidt forskellige adfærdsproblemer og mentale- samt følelsesmæssige ubalancer hos hunde. Herudover tilbyder jeg eneundervisning og ugentlige hundehold.